Yeni Medya Cemiyeti'ne uluslararası düzeyde ziyaret

Kosova-Türkiye Yatırımcılar Odası Başkanı Kevork Fındık, Yeni Medya Cemiyetini ziyaret ederek Başkan Yardımcısı Mustafa Korkmaz ve Genel Sekreter Mustafa Akbulut ile bir araya geldi. Görüşmede, Konya ile Kosova arasında geliştirilen yatırım ve üretim projeleri ele alınırken, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin geleceği değerlendirildi.
Konya Sanayisinin Kosova'ya Açılması Hedefleniyor
Ziyarette konuşan Kevork Fındık, Kosova-Türkiye Yatırımcılar Odası ile Konya İhracatçılar Birliği arasında önemli bir iş birliği protokolü imzalandığını belirtti.Söz konusu protokolün Kosova'nın sanayi altyapısının güçlendirilmesi açısından önemli bir başlangıç olduğunu ifade eden Fındık, Konya'daki sanayicilerin Kosova'da yatırım yapmasının, üretim tesisleri kurmasının ve yeni istihdam alanları oluşturmasının hedeflendiğini söyledi.
Konya sanayisinin üretim gücü, tecrübesi ve girişimcilik kapasitesinin Kosova'ya taşınmasıyla birlikte yeni yatırımların hayata geçirilmesini beklediklerini belirten Fındık, bu sürecin iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri daha da güçlendireceğini kaydetti.
Kosova'da yatırım, üretim ve istihdam açısından yeni bir dönemin başladığını dile getiren Fındık, Konya sanayisinin bu süreçte öncü rol üstleneceğini ifade etti.
"Medyada Güçlü Bir Dayanışma Oluşturuyoruz"
Yeni Medya Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mustafa Korkmaz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek cemiyetin faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Korkmaz, Yeni Medya Cemiyetinin geleneksel medya ile dijital medyayı aynı çatı altında buluşturmak amacıyla kurulduğunu belirterek, gazeteciliğin tecrübesini dijital dünyanın imkânlarıyla bir araya getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Geleneksel basında görev yapan gazeteciler ile dijital medya temsilcilerini ortak bir platformda buluşturduklarını ifade eden Korkmaz, güçlü, etkin ve dayanışma içerisinde hareket eden bir medya yapısı oluşturmayı amaçladıklarını kaydetti.
İlk Uluslararası Temas
Korkmaz, Kosova ile Türkiye arasında yatırım ve üretim odaklı geliştirilen iş birliklerinin önemine dikkat çekerek, imzalanan protokolün başta Konya olmak üzere her iki ülke için de hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni etti.
Kuruluşunun ardından ilk uluslararası heyetini ağırlayan Yeni Medya Cemiyeti, bu ziyaretle hem uluslararası medya iş birliklerinin geliştirilmesi hem de Konya ile Kosova arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi adına önemli bir adım attı.
YORUM YAP
Benzer Haberler

